Hallo mijn naam is Cassiman luc.
Ik ben woonachtig in Moorsel (Aalst- oost-vl) in een erg landelijke omgeving, al van kindsbeen af maken honden deel uit mijn leven.
Na enkele andere rassen ben ik in 2005 terecht gekomen bij de Zwitserse witte herder.
Mijn eerste witte herder Ewautan is er gekomen in Juli 2005.
Hij is geboren bij kennel t'Zilverhof in Deux-acren, aangezien deze mensen geen kennel naam hebben heeft hij op zijn stamboek geen kennel naam juist Ewautan.
Zijn beide ouders zijn afkomstig van Kennel De vi Pasy, deze heeft mij volledig overtuigd dat dit ras perfect bij mij past.
Ewautan (roepnaam Wotan) is een erg lieve en aanhankelijke reu, waar ik eerst gehoorzaamheid training mee gevolgd heb en later enkele shows mee gelopen heb met uitstekende resultaten.
Maar echt ons ding is dat show gedoe toch niet, geef ons maar een stevige wandeling .
In 2009 is mijn droom dan in vervulling gegaan een 2de witte herder is er bij gekomen, na een tijdje rondgekeken te hebben is mijn keus gevallen op de kennel P'tit Loups d'Amour van fokster Sophie Levebre.
Zijn naam is Idefix P'tit Loups d'Amour, wat mij het meest voor deze combinatie heeft doen kiezen is zijn vader King Obelix van de Timberhove.
Alhoewel dit een stokhaar reu is en mijn voorkeur zeker uitgaat naar de langstok witte heder, nu was er bij de Kennel van Sophie juist de combinatie geplant van King Obelix met Cherie Perley van Sutumer Grund die een langstok teef is.
Zodus zou deze combi zowel lang als stokhaar pup geven , en was ik er vlug bij om een langstokreu te reserveren.
En in September 2009 is hij hier bij mij gekomen, Idefix is een erg mooie witte herder reu geworden.
Het grote verschil met zijn makker Ewautan is wel zijn karakter, Ewautan is een erg kalme en rustige witte herder , daarentegen is Idefix een veel drukere witte herder.
Dit komt doordat ik bij mijn eerste witte het ras nog niet volledig door en door kende, en ik voor de rustigste had gekozen en nu ik meer voor de dominantste heb gekozen .
Vanaf de eerste dag was de pup Idefix hier de baas in huis, en Ewautan is daar best tevreden mee.
Nu ben ik met Idefix ook gehoorzaamheids training aan het volgen, en heb ook met hem al enkele shows gelopen met uitmuntende resultaten.
En door deze bovenstaande uitleg kom ik natuurlijk bij de keuze van de naam voor mijn website princeidefix zoon van king Obelix.

Verder alvast bedankt voor uw bezoekje aan deze website en voor het lezen van deze korte informatie
MVG Casie